Skoči na glavno vsebino

Kot smo v začetku aprila že poročali, se je OŠ Loka Črnomelj pridružila velikemu dobrodelnemu projektu z naslovom »Šest milijonov ladjic za drugačno otroštvo«. Namen akcije je bil, poleg opozarjanja na žrtve holokavsta, tudi povezovanje ljudi med seboj, izdelava umetniške inštalacije iz njih ter ob koncu inštalacije prodaja ladjic podjetju Surovina, denar pa bo uporabljen za socialno šibke ljudi.

Ladjice smo od 31. 3. 2022 do 6. 5. 2022 na šoli izdelovali v prostih urah, pri urah varstva in podaljšanega bivanja, v okviru interesne dejavnosti Vitezi dobrodelnosti in prostovoljstva in drugih ID, nekateri pa so bili pridni tudi doma in so jih izdelovali z bratci, s sestricami, starši in starimi starši. Hkrati pa smo na šolo dobili tudi ladjice občanov, ki nimajo šoloobveznih otrok in so se priključili našemu projektu. Najlepša hvala vsem sodelujočem.

V petek, 6. 5. 2022, je izdelane ladjice iz OŠ Loka odpeljal učitelj Sašo Topler na Srednjo ekonomsko šolo Maribor ter jih uspešno predal pobudnikom akcije.

Veseli smo, da smo sodelovali v projektu, v katerem nas je sodelovalo več kot 20. 000 iz Slovenije in tujine ter ponosni, da je projekt uspel, saj nam je vsem skupaj uspelo narediti več kot 6 milijonov ladjic.

Dostopnost