Skoči na glavno vsebino

Danes smo v 2. b zjutraj na mize obložene z ličnimi prtički postavili TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Ko smo pojedli, smo se pogovarjali o pomembnosti uživanja zdravega zajtrka. Ugotovili smo, da redno zajtrkuje malo več kot polovica učencev. To ni dobro za naše zdravje, zato bomo morali to popraviti. 

Potem smo se ob slikanicah pogovarjali o čebelah in medu. Pogovor je nanesel tudi na mleko z lokalnih kmetij, kruh in sadje.  

Po gibanju na svežem zraku smo spoznali pravljico Pekarna Mišmaš. 

Sadje je za naše zdravje zelo pomembno. Ugotovili smo, da v našem lokalnem okolju uspevajo predvsem jabolka in hruške, zato so pogosto na našem jedilniku. 

Izdelali smo skupno košarico sadja in jo nalepili na steno v jedilnem kotičku.  

Preživeli smo lep in sproščen šolski petek. 

                                                                                                   Marija Plavec 

Dostopnost