Skoči na glavno vsebino

Špela Brinc, ki je letos končala sedmi razred na OŠ Loka Črnomelj, je bila letos glede na dosežke na tekmovanjih najuspešnejša učenka na naši šoli.  

Kljub šolanju na daljavo je letos Špela zopet zavihala rokave in si prislužila štiri zlata priznanja na državnih tekmovanjih, od tega več je dvakrat dosegla celo prvo mesto v Sloveniji, in sicer na tekmovanju logična pošast pod mentorstvom Veronike Vrbanac ter pri razvedrilni matematiki pod mentorstvom Katarine Pavlakovič. Četrta v državi pa je bila pod mentorstvom Jureta Hribarja na tekmovanju iz astronomije. Prav tako je zlato priznanje prejela na tekmovanju iz logike, njena mentorica pa je bila Anja Golobič.  

Špela ima tudi dve srebrni priznanji, in sicer iz matematike (mentorica Anja Golobič) ter iz tekmovanja iz prostorske predstavljivosti (mentorica Veronika Vrbanac). Na tekmovanju iz geografije pa je pod mentorstvom Helene Željko dosegla bronasto priznanje. 

Šolskim novinarjem je v intervjuju za glasilo priznala, da bi si želela še kakšno priznanje iz slovenščine, saj zelo rada tudi bere, sicer pa je njen najljubši predmet matematika, ker se ji zdi lahka in uživa v njej. 

Špeli iskreno čestitamo za dosežke in ji želimo, da bo tako uspešna tudi prihodnje šolsko leto, ko bo kot osmošolka lahko tekmovala na več državnih tekmovanjih. 

Na fotografiji od leve proti desni Špela s svojimi mentorji in ravnateljico: Jure Hribar, Damjana Vraničar (ravnateljica), Katarina Pavlakovič, Špela Brinc, Anja Golobič in Veronika Vrbanac. 

Dostopnost