Skoči na glavno vsebino

Kot smo že poročali so učenci naše šole sodelovali na natečaju S stripom proti virusu in Razgledi doma.

Naše izdelke so opazili tudi na izpostavi JSKD v Črnomlju in ga. Helena Vukšinič nas je povabila k pripravi razstave v cerkvi Sv. Duha. To povabilo si štejemo v čast, saj po navadi v tej galeriji razstavljajo sama pomembna imena slovenske umetnosti. Razstavljenih je bilo 19 stripov in 2 deli na temo razgledi doma. Svoje izdelke so predstavili: Iva Kapele, Žan Žarkovič, Daša Jelenič, Tamara Miketič, Špela Brinc, Špela Vrtin, Urška Blažič, Nik Lilek, Špela Imširovič, Taja Kozan, Jaka Kozan, Nejc Kapele, Rok Bahor, Sara Majerle, Sara Selakovič, Maruša Kapele, Nuša Butala, Maša Hutar, Lucija Šimec, Nika Franko. Ustvarjali so pod mentorstvom Helene Šikonja, Marjetke Žunič in Špele Vraničar.

Razstavo so si učenci 6. in 7. razredov ogledali v okviru kulturnega dne.  Razstava je odprta do 12. junija, zato lepo vabljeni k ogledu.

Razveselila pa nas je tudi novica, da so učenci Jaka Kozan, Lucija Šimec, Maruša Kapele, Maša Hutar, Nejc Kapele, Nik Lilek, Nuša Butala, Sara Majerle, Sara Selakovič, Špela Brinc, Špela Imširovič, Špela Vrtin, Taja Kozan in Urška Blažič na omenjenem natečaju prejeli posebno skupinsko priznanje.

Vsem čestitamo.

Dostopnost