Skoči na glavno vsebino

Poznate tistega pogumnega, nedokončanega vojaka, kositrnega vojaka? Zaljubil se je v lepo plesalko. In kot smo že omenili te dni, se Andersenove pravljice ne končajo vedno srečno. “Veter je zajel plesalko in poletela je naravnost v pečico h kositrnemu vojaku. Oklenila se ga je in skupaj sta se topila in gorela. Mali vojak še nikoli ni bil tako srečen kot takrat. ”  Pa vendar, kako sta po dolgi poti pristala skupaj na tak način naš kositrni vojak in njegova ljuba plesalka? Vabljeni, da si tudi sami preberete pravljico. Naši učenci so danes izvedeli zgodbo nesrečnega junaka. 

V šolski knjižnici se je spet zbrala množica  mladih poslušalcev pravljice in bili so navdušeni nad pripovedovalko, devetošolko Klaro Mihelič, ki jim je čudovito predstavila omenjeno zgodbo. Na koncu so jo učenci nagradili z aplavzom.

Čaka nas še en dan poslušanja pravljic v tem tednu, in to je petek, 5. 4. 2019, ko nam bo spet druga pripovedovalka predstavila novo Andersenovo pravljico. Lepo vabljeni, tako učenci kot učitelji in vsi ljubitelji pravljic!

 Urša Prus, knjižničarka

Dostopnost