Skoči na glavno vsebino

V torek, 19. marca 2019, se je naš učenec iz 9. a, Michel Horn, udeležil regijskega otroškega parlamenta v Novem mestu in odlično zastopal našo šolo. Na občinskem otroškem parlamentu je bil izbran za regijski nivo tudi devetošolec Marko Mikunovič, ki pa se ga, žal, zaradi poškodbe, ni mogel udeležiti.

Belo krajino so torej predstavljali: naš učenec Michel Horn, Jan Škof iz OŠ Mirana Jarca in Alja Ivančevič iz OŠ Milke Šobar Nataše.

Na občinskem sedežu mestne hiše Rotovža v Novem mestu je navzoče najprej pozdravil novomeški župan, g. Gregor Macedoni. Po kratkem kulturnem programu, ki so ga izvedli učenci Glasbene šole Novo mesto, se je nato začela 29. seja regijskega otroškega parlamenta.

Mladi parlamentarci so razpravljali o šolstvu in šolskem sistemu. Vsi navzoči so se razdelili v širi skupine in izdelali sklepe podtem: Odnosi v šoli, Učne vsebine, Šola za življenje ter Metode in načini poučevanja.

Njihove pobude bo sedem izbranih parlamentarcev preneslo na republiško raven, ki bo v aprilu 2019 v veliki dvorani državnega zbora v Ljubljani. Belo krajino bo zastopal devetošolec Jan Škof iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj, ki mu želimo čim boljšo uvrstitev.

Vsem mladim parlamentarcem pa čestitamo za suveren nastop.

 Marija Špringer, mentorica OP OŠ Loka Črnomelj

Dostopnost