Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V četrtek, 24. 5. 2018, je na Osnovni šoli LOKA Črnomelj potekalo 5. srečanje Društev mladi gasilec Bele krajine. Srečanja so se udeležile Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj, Osnovna šola Belokranjskega odreda Semič in podružnična šola Štrekljevec, Osnovna šola Metlika in podružnica Suhor, Osnovna šola Podzemelj in Osnovna šola Loka Črnomelj. Sodelovalo je 26 mlajših in 8 starejših ekip. Tekmovalni del je bil sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu so mladi gasilci pokazali svoje znanje iz požarne preventive, zgodovine ter prve pomoči. Na praktičnem delu tekmovanja pa so v kategoriji mlajših izvedli vajo z vedrovko, spajanju cevi na trojak, štafetno vezanje vozlov in izbiro gasilnika. V kategoriji starejših so poleg  vaje z vedrovko in štafetnega vezanja vozlov tekmovali še v poznavanju gasilskega orodja, meta vrvi v krog in v praktičnem znanju prve pomoči.

Na naši šoli je interesna dejavnost potekala prvo leto, zato smo še toliko bolj veseli dosežkov naših ekip. V kategoriji mlajših smo imeli dve ekipi, ekipa v sestavi NEJC VLAHOVIČ, NIK VRŠČAJ,  ŽAN AGNIČ je dosegla odlično 2. mesto, ekipa v sestavi Katarina Absec, Staša Jelenc in Kaja Blažina pa zelo solidno 17. mesto. V kategoriji starejših smo imeli tri ekipe in sicer: ŽIGA MAJERLE, BLAŽ VRŠČAJ, KLEMEN PUHEK  so odnesli pokal in medalje za 1. mesto, ekipa MITJA BENEC, MIHA ŽUGELJ, SARA ABSEC za 3. mesto, ekipa v sestavi Luka Domitrovič, Luka Mlakar in Aljaž Mušič pa je osvojila 5. mesto.

Mentorici Sonja Malnarič in Ana Janjac iskreno čestiva prav vsem tekmovalcem in se ob tem zahvaljujeva tako vodstvu šole in sodelavcem za pomoč na tekmovanju kot tudi Gasilski zvezi Črnomelj in PGD Črnomelj za pomoč v orodju in majicah.

]]>

Dostopnost