Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V soboto, 12. 5. 2018, je v Unionski dvorani Hotela Union potekala prireditev Bistroumi. Povabljeni so bili vsi tekmovalci na tekmovanjih, ki jih je organiziralo Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA), ki so zasedli najboljša mesta v državi.

Na prireditvi sta me poleg nekaterih družinskih članov spremljali učiteljica fizike in ravnateljica.

Nagrade so podeljevali po posameznih predmetnih področjih; najprej so podelili nagrade pri tekmovanju iz matematike, nato fizike … Prireditev sta zelo zabavno povezovola matematik in kemik: oba stand up komika. Čas sta nam krajšala z zanimivimi komentarji med samim potekom prireditve, zanimivih statističnih podatki, kot na primer ta: »Slovenci imamo približno 43 km obale in 612 km avtocest, torej približno 14 km avtoceste na kilometer obale. Medtem ko imajo Hrvatje samo 0,24 km avtoceste na kilometer obale. Hrvatje se s tako majhno številko pač ne morejo meriti z nami.« Zanimivi so bili tudi komentarji same podelitve.

Na oder sem stopil enkrat – podeljevalca sta mi podelila tretjo nagrado za tretje mesto na tekmovanju iz astronomije za Dominkovo priznanje. Na tej podelitvi sem bil že lani, tako da nisem imel nikakršnih težav s tremo in podobno – počutil sem se že domač!

Skoraj dve uri dolgo prireditev je poleg povezovalcev popestril tudi Janez Dovč, ki je v okviru svojega projekta Tesla zaigral na precej nenavadna in zelo sodobna glasbila, kot na primer na lasersko kitaro, Teslovo tuljavo, teremin in druge.

Preživel sem izredno lepo in tudi zabavno soboto, eno od redkih takšnih! Več o prireditvi si lahko preberete tudi na direktni povezavi.

Vid Kavčič, 9.a

 ]]>

Dostopnost