Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V petek, 20. marca 2015, smo se učenci od 1. do 5. razreda PŠ Adlešiči z učiteljicami odzvali vabilu za sodelovanje v oddaji Dobro jutro. Povabila smo se zelo razveselili.

Ob 5. uri zjutraj smo se tako polni pričakovanj z našimi učiteljicami končno odpeljali v Ljubljano.

Snemanje je bilo na vrtu gostišča Livada ob Ljubljanici. Tam nas je voditeljica oddaje gospa Marija Merljak težko in nestrpno pričakala. Odpeljala nas je v garderobe, kjer smo se preoblekli v noše in odhiteli na prizorišče, kjer so nas pričakali snemalci. Čez nekaj trenutkov se je snemanje v živo pričelo. Zaplesali in zapeli smo naše belokranjske pesmi: Lepa Anka, Izrasla mi šenica ter Fruške, jabuke, slive, za izvedbo katerih se lahko zahvalimo mentorici Katarini, ki vodi folkloro. Po končanem prvem delu nastopa nas je čakalo presenečenje. Gostitelji so nas popeljali po Ljubljanici. Sledil je še drugi del nastopa, v katerem smo odplesali še dva plesa in dali intervjuje.

Po končanem snemanju so nas pogostili s toplim čajem in pico. Ko smo se okrepčali, so nas z ladjico popeljali v mesto do Ribjega trga. Sprehodili smo se po starem delu Ljubljane in si ogledali tržnico. Potem smo se z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad. Vožnja je bila enkratna, saj smo se večinoma vsi peljali prvič. Z gradu smo imeli lep razgled na sončno Ljubljano. Priča smo bili še poroki, ki se je tisti dan dogajala v poročnem avditoriju na gradu. Videli smo tudi grajske ječe.

Preživeli smo prečudovit dan po zaslugi naše učiteljice Marjetke Žunič, ki je povabilo z veseljem sprejela in mentorice Katarine Gorše, ki nas je vneto pripravila za ta nastop. Zahvala gre tudi matični šoli Loka Črnomelj, ki nam je omogočila prevoz z avtobusom.

Želimo si še veliko takšnih nastopov, saj radi pokažemo, kaj smo se naučili in s tem ohranjamo naše ljudsko izročilo.

Nuša Jankovič, 5. razred

]]>

Dostopnost